Låt dig fångas av Dalaplan


Med bandets andra singel “Ta mig när jag faller” och en höstturné inplanerad släpper nu Dalaplan musikvideo till titelspåret på deras första singel “Trillar i”. Videon är filmad och klippt av Christian Jönsson som följer bandet för en kommande dokumentär. Inspelningen av dokumentären sammanfaller med inspelningen av bandets två första singlar på Studio Möllan och bildmaterialet i videon är från studioinspelningen och från releasefesten på Kulturbolaget i april. Dokumentären planeras att premiärvisas under 2013.

Den 10de oktober släpps nya singeln “Ta mig när jag faller” samtidigt som Dalaplan inleder sin höstturné på klassiska studentklubben “John Doe” på Herrgårn i Linköping.  Med två nya låtar som förutom a-sidans titelspår består av b-sidan “Alcatraz” kommer bandet med sin charmfulla skånska dialekt fylld av vemod erövra Sverige under hösten med sin storstilade orgelbaserade pop. Med den nya singeln cementerar bandet sin nya “smutsiga” ljudbild och känns rockigare och råare än någonsin. Bandet har blandat in fler influenser och fokuserat på sina styrkor, så som den karismatiska skånskan, vilket skapar en personlighet och någonting eget. Under turnén kommer “Alcatraz” att fylla dansgolven på klubbar och studentnationerna och “Ta mig när jag faller” kommer få en svettig publik att brista ut i allsång.

ARTIST: DALAPLAN
TITEL:
 TA MIG NÄR JAG FALLER
FORMAT: 
7″ VINYL
BOLAG/CAT#:
 GAPHALS/GAP024
RELEASE:
10:e oktober 2012
SIDA A: TA MIG NÄR JAG FALLER
SIDA B: ALCATRAZ
Fonogrammet distribueras i Norden av Border Music

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k@gaphals.se

Kontaktuppgifter till Dalaplan:
Niklas Svensson, 0708-49 27 12 eller Sofie Karlberg, 0703-61 44 24

För mer information om Christan och dokumentären kontakta
Christian Jönsson, 0705-54 81 82 eller Christian@farkosten.se

Live:
21 september: Debaser Malmö med Mark Sultan och Baby Woodrose
10 oktober: John Doe, Linköping
11 oktober: Kafé 44, Stockholm med Knifven och Hjärtattack
12 oktober: Bryggeriet, Motala
19 oktober: Club Care, Takterassen, Henriksberg med Emmecosta
2 november: Effekt, Karlshamn med Martin Berglund & Stödorkestern
3 november: Daltons, Läckeby/Kalmar med Martin Berglund & Stödorkestern och Kurt Olvars Rebeller

Dalaplan på Facebook: https://www.facebook.com/dalaplan
Dalaplans hemsida: http://www.dalaplan.nu/
Gaphals på Facebook: http://www.facebook.com/gaphals
Gaphals hemsida: http://www.gaphals.se

Posted by september 17th, 2012