The Smell O’Thunder musikvideo


Doften av åska i luften är en föraning av vad som komma skall när Daniel Gilbert återvänder med nytt material. Den 19:e september släpptes singeln ”The Soul of a Fool”.  B-sidan, “The Smell O’Thunder” släpps nu även som musikvideo. Låten ackompanjerar hösten och vaggar in oss i en mörkare period fylld av vackra gitarrmelodier och känslor av vemod. Pedalsteel och saloonspianon möter ett frustrerat soulkomp som slåss om vem som kan kännas mest men samtidigt låta sprödast.

”Jag tyckte mycket om hans solodebut New African Sports, Soul Café Club No 1. Jag lyssnade på den en del när den kom ut. Jag fastnade särkilt för “Borderline” och “The Damned City Lights”. De var med i mina spellistor från den tiden, och någonstans bland allt som kommit till från år till år ligger de fortfarande kvar. Men “The Smell Of Thunder” på singeln “The Soul Of A Fool” överglänser dem och pekar mot ett storartat nytt soloalbum.” – Bojan BunticGe Hit Musiken

Daniel Gilbert är en av Sveriges mest folkkära artister utan att många vet hans namn. Vem känner inte till Broder “Daniel” eller Håkan Hellströms låt “Hurricane Gilbert” som båda åsyftar på Daniel Gilbert. Daniel är även en av musikerna i Augustifamiljen som bland annat är husband i “På spåret” på SvT. Daniel har nyligen lämnat positionen som Håkan Hellströms högra hand för att på heltid arbeta tillsammans med producenterna Olle Björk och Per Stålberg i Welfare Sound Studio med sitt nya album. Skivan är en uppföljaren på 2009 års debut “New African Sports, Soul, Café Club No # 1” och släpptes på Dolores/EMI.

ARTIST: DANIEL GILBERT
TITEL: THE SOUL OF A FOOL
FORMAT: 7″ VINYL
BOLAG/CAT#: GAPHALS/GAP031
DIGITAL RELEASE: 19:e september 2012
VINYL RELEASE:
oktober 2012
SIDA A:
LED 2
SIDA B: THE SMELL O’THUNDER
I Norden distribueras skivan av Border Music
Lyssna och köp pre-release på Gaphals Bandcamp

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k@gaphals.se

Daniel Gilbert facebook: http://www.facebook.com/danielgilbertface
Gaphals hemsida: http://www.gaphals.se
Gaphals facebook: http://www.facebook.com/Gaphals

Posted by september 19th, 2012