Riddarna – Bakom Molnen LP *UTE NU*


”Rock’n’rollen är död”. Riddarna tog kvarlevorna och sydde ihop dem till ett monster och väckte det till liv. Delarna känns igen men dess helhet är något obekant och skevt för alla i dess närhet.  Skakande, krängande och skrikande på svenska togs de första stegen. Mot drömmen om den frihet som fanns där borta ”Bakom molnen” – där även den som sågs som vildsint, oregerlig och utan minsta avsikt att backa undan kunde finna en plats att vara sig själv.

Där ”Bakom molnen” träffade monstret en riktig ”Gaphals” och ett ömt tycke uppstod mellan de båda. Gaphals kan därför idag presentera en 140 gram tung och 12” lång vinyl-avkomma. Riddarnas andra album ”Bakom molnen” har tidigare under våren släppts av Novoton och skivan dyker djupare ner i det mörka. Låtarna är hårdare, rakare och med en sylvass attack. Vinylutgåvan är förpackad i ett påkostat gatefoldfodral och kommer i två upplagor, svarta och vita vinyler, samt innehåller de två akustiska bonusspår som tidigare enbart släppts som digitala b-sidor. Albumet är inspelat och producerat av Olle Björk och Per Stålberg på Welfare Sounds Studio som bl.a. har arbetat med Daniel Gilbert och Den Stora Vilan.


Musikvideo till låten ”Helvete”

BAND: RIDDARNA
TITEL:
 BAKOM MOLNEN
FORMAT: 
Vinyl LP
BOLAG/CAT#:
 GAPHALS/GAP027
RELEASE: 
26:e september 2012

I Norden distribueras skivan av Border Music

Lyssna och köp pre-release på Gaphals Bandcamp

Lyssna på Spotify

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k@gaphals.se
Bokas av Pontus Sillrén på United Stage, kontakta på – pontus@unitedstage.se

Länkar:
Gaphals hemsida: http://www.gaphals.se

Posted by september 25th, 2012