Knifven – Perstorp / Kliniken 7″


När allting känns för jävligt, sätt dig ner och skrik, snickra på din ursäkt med hammare och spik.”

Den första raden i låten ”Perstorp” på Knifvens nya EP ”Perstorp/Kliniken” är en uppmaning. En uppmaning om hur man kan kontrollera sin ilska. Sätt dig ner och skrik. Fatta sedan verktygen du behöver för att omvandla ilskan till något kreativt. Knifvens andra singel på Gaphals är en driven och febrig historia. Två låtar som införlivar punk, rock och popharmonier i en och samma hetsiga ram. ”Perstorp” uppehåller sig kring matbordet. En central punkt mitt i hemmet som ska vara en plats att samlas kring men som också kan innebära socialt tvång. ”Kliniken” är en punklåt i ordets rätta bemärkelse. Om att stå på sig och att andas djupt. Kryddad med trumpet. Hösten är här och Knifven ger er två anledningar att ta emot den med öppna famnar.

”Perstorp/Kliniken” är andra singel:n i en serie av fyra på Gaphals som är tänkt att resultera i ett album. Första EP:n ”Vaccinet/Galtbrottet” släpptes i april 2012 och med en tillhörande video som kan beskådas här. Knifven är de tre östgötarna Anders Carlborg (gitarr, sång), Joakim Andersson (bas, sång) och Adrian Hörnquist (trummor). Bandet startade hösten 2010 i Stockholm och har även släppt demon ”Kungariket”.


BAND:
KNIFVEN
TITEL:
PERSTORP / KLINIKEN
FORMAT:
7″ VINYL OCH DIGITALT
BOLAG/CAT#:
 GAPHALS/GAP019
RELEASE:
1:a OKTOBER 2012
SIDA A: PERSTORP
SIDA B: KLINIKEN
I Norden distribueras skivan av Border Music

Skivan kommer vara tillgän
glig på Spotify, Itunes och alla andra större digitala handlare från 1:a oktober

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k@gaphals.se
Köp och lyssna på skivan på Gaphals Bandcamp

Posted by september 30th, 2012