Den Stora Vilan – Förvandling


Den Stora Vilan har gått en egen väg och återvänder till publiken den 5:e december med sitt nya album “Förvandling”. Deras oefterhärmliga ljudbild och oförutsägbara musikaliska vändningar gör dem till ett unikt band i dagens musikklimat. Som albumtiteln antyder har Den Stora Vilans musik tagit sig ett nytt uttryck. Ett fängslande mörker omsluter låtarna ”För Långt Ut” och ”När jag var på botten” medan ”Anton” och ”Tidningen” ser med orädd blick in i framtiden. Samtidens alienation och hopp speglas i musikvideon till singeln “För Långt Ut”. I Joan Manuel Urquiaga Valdes regi berättas en makalös historia, en försmak på det kommande albumet. Förvandling avslöjar åtta historier om skapande, brustna hjärtan och drömmar om förändring.

Förvandling är gruppens tredje fullängdare*. Skivan är producerad av Olle Björck och Per Stålberg (Division of Laura Lee) som tidigare arbetat med Daniel Gilbert, Håkan Hellström och Bombus. Tillsammans med Den Stora Vilan har de skapat gruppens mest fokuserade och sammanhållna album hittills. Skivan ges ut av det Linköpingsbaserade Gaphals. Truls Mörck i Den Stora Vilan har tidigare spelat med Graveyard och det finns förgreningar till flera andra mystiska band från hemstaden.
* Tidigare har S/T 29/04/11 MWR005 och Livegrodor 02/05/12 DSVR001 utgetts


Foto: Thomas Asplund

BAND: DEN STORA VILAN
TITEL:
FÖRVANDLING
FORMAT:
12″ VINYL, CD OCH DIGITALT
BOLAG/CAT#:
 GAPHALS/GAP030
RELEASE:
5:e DECEMBER 2012
SIDA A: ANTON, FÖRVANDLINGEN, SVARTA MARIA, FÖR LÅNGT UT
SIDA B: GE DIG INTE AV, STOCKHOLMSNATT, NÄR JAG VAR PÅ BOTTEN, TIDNINGEN

I Norden distribueras skivan av Border Music
Skivan kommer vara tillgän
glig på Spotify, Itunes och alla andra större digitala handlare från 5:e December

För intervjuer, presskontakt och pressmaterial kontakta info@skiva.se
Lyssna på första singeln från skivan på: Spotify
Köp första singeln från skivan på vinyl: Gaphals Bandcamp

Posted by oktober 14th, 2012