Niels Nielsen Shadow Twin ute nu


 

Niels Nielsen står med ena foten i det östgötska slättlandskapet som de har fyllt med atmosfärisk rymdpop och elektroniska toner. Den andra foten har redan berört både avlägsen tid och rymd på sin resa som idag den 19:e oktober mynnar ut i debutsingeln “Shadow Twin”. För två veckor sedan släppte bandet titelspåret som musikvideo och nu släpps singeln på vinyl samt en digitalt med remixer av COMIC SANS och Björn Anders Nilsson. Singeln är en mörk och suggestiv historia fylld av dans, dekadens och tatuerade hen. Låten och videon framhåller bandets signum, de mörkare sidorna, desperationen och ledsendiscot. Bandet har redan stått på scen i New York, öppnat upp slutsålda konserter till Den Svenska Björnstammen, figurerat med musik i MTV-serien ”My life as Liz” och i den nu aktuella Charlie Sheen-producerade filmen ”She wants me”. I samband med singeldebuten ger sig bandet som delar namn med sin frontman ut på en mindre turné och spelar bland annat på Rookiefestivalen i Hultsfred, med Alina Devecerski på Debaser i Stockholm och med Familjen på Dynamo i Norrköping.


Den digitala versionen innehåller tre remixer. COMIC SANS som under sommaren synts som DJ’s åt Maskinen och just nu även är aktuella med en remix av Lissie Dancefloor Disaster levererar återigen en remix som vänder ut och in på Shadow Twin och förstärker låtens atmosfäriska och utlämnande känslor. Även Björn Anders Nilsson har valt att remixa titelspåret. Björn har sökt i sin egen historia och remixen tar oss tillbaks till samma områden där Björn och Slagsmålsklubben på senare tid har sökt sig. Sista remixen har gjorts av Niklas Berglöf på Studio Hufuvdstaden som förstärkt det electroniska inslagen och rythmerna och gjort ”fem-i-tre” balladen Im not here till en riktig ledsam dansgolvs avslutare. Frontmannen Niels Nielsen är en unik individ vars väg upprepade gånger korsats med oss på Gaphals. Niels har bl.a. funnits i kulisserna på flera Gaphals-relaterade projekt som mixningar av Skogen Brinner och Nocturnal samt arbetat med Slagsmålsklubben och Den Svenska Björnstammen. Gaphals har nu signat Niels Nielsen för att släppa debutsingeln “Shadow Twin” med ett debutalbum i sikte till våren 2013.
BAND: NIELS NIELSEN
TITEL:
 SHADOW TWIN
FORMAT: 
7″ VINYL OCH DIGITALT
BOLAG/CAT#:
 GAPHALS/GAP032
RELEASE: 
19:e OKTOBER 2012
SIDA A: SHADOW TWIN
SIDA B: I’M NOT HERE

I Norden distribueras skivan av Border Music
Skivan kommer vara tillgän
glig på Spotify, Itunes och alla andra större digitala handlare från 19:e oktober

För mer information, kontakt och pressmaterial kontakta k@gaphals.se
Beställ vinylsingeln på Gaphals Bandcamp

Gigs:
19 Oktober – Kalmar – Lilla Klubben
20 Oktober – Norrköping – Dynamo – med Familjen
26 Oktober – Hultsfred – Metropol – Rookiefestivalen
7 December – Stockholm – Debaser Media – med Alina Devecerski
8 December – Linköping – Palatset

Länkar:
Niels Nielsen hemsida: http://www.nielsnielsen.net/
Gaphals hemsida: http://www.gaphals.se

Gaphals facebook: http://www.facebook.com/Gaphals

Posted by oktober 18th, 2012